varför varför varför såna dumma frågor

Varför varför varför frågar sig Kauhajoki.

Därför därför därför det är stört lätt att få tag på vapen enligt era bajslagar. Det är väl inte så svårt att förstå? Något annat svar finns ju inte.

Störda ungdomar finns överallt. Hey, det finns nog många som vandrar Sveriges många korridorer, kapabla till att skjuta ner en hel klass. Det vill säga, om de blir triggade av den fantastiska känslan att vara herre över ett vapen. Finländska kids mår ju inte sämre än oss, det handlar inte om det. (Amerikaner behöver vi däremot inte ens nämna då det är vedertaget att i det landet därborta finns absolut ingenting att hämta.)

Mind graph, two curves: vapentillgänglighet strongly correlated to potential violence.

DUH.


Ändra lagarna, Vanhanen, så ska du se att det blir bättre.


En annan viktig aspekt är ju självklart mediabevakningens påverkan, vilken i det här fallet bara i sig kan kritiseras fethårt - här av DN, "Den ultimata bekräftelsen" (ahhh, älskar när medier kritiserar varandra). Det är självklart att den massiva  mediabevakningen av dåd som Columbine och Jokela PÅVERKAR andra ungdomar. På samma sätt som att kötta upp armarna sprider sig. Andra gör det. Och titta, andra blir kändisar och ihågkomna.

Vi ska ju inte sluta rapportera på grund av dess förebyggande effekt för nya dåd, det är för svenskt att säga. Men vi behöver kanske inte fylla helsidor med grabbens pistol riktad mot kameran, precis.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0