skattep-p-p-arty

Med anledning av det här frieriet (som JACOB (så, nu skrev jag ditt namn, är du intresserad nu?) inte ville prata om in public eftersom han inte vill erkänna offentligt att han känner till sånt skvaller, heheh) måste jag ändå vara lite (mycket) tråkig och principiell.

Visst, kungafamiljen är supergullig och representerande och ordentlig och blablabla. De kan ju vara hur snygga de vill, men en monarki och en demokrati går aldrig ihop.

Och det går inte argumentera bort.

Visst, enligt den här och den här artikeln kommer handeln öka och börsen tydligen gå upp i och med ett prinsessbröllop. Gott så. Men festen beräknas ändå bli Sveriges genom tiderna mest påkostade giftermål. Och det är ju inte precis pengar som de knegat ihop själva.

Såhär står det i vår lag:
§ 5. Prins och prinsessa av det kungl. huset må ej gifta sig, med mindre regeringen på hemställan av Konungen därtill lämnat samtycke. Sker det ändock, have han eller hon förverkat arvsrätt till riket för sig, barn och efterkommande. Lag (1979:935).

Detta enligt Kukbladet, så ni behöver ju inte lita på det till 100%, men om det nu stämmer så ser ni ju ändå på vilken nivå det här ligger.
Farsan måste samtycka alltså.
2009.


Att försvara det här är på samma sak som att försvara själva fildelningsakten.
Nej, det finns inga schyssta argument men alla gillar det så mycket,
so it just goes on.



Anyways.
Här är en skön klassiker när kungen blir påkommen med att smygröka.
Titta så försiktigt han tar bort ciggen från munnen, underbart.


Kommentarer
Postat av: Ica

Haha, jag tror detta är en diskussion som kan fortsätta i evigheter. Eller så har vi det som vi har det och tjänar pengar på att vara unika genom hänsynslös exploitation av ett halvdussin personer medan vi klagar, suckar, avskyr samtidigt som vi i hemlighet är sådana farliga nationalister som faktiskt älskar allas vår favoritfamilj. Men bara lite grann, djupt ner i hjärtat där ingen någonsin ser.

2009-02-26 @ 22:39:54
Postat av: B

Så inskränkt att kalla det tjuvrökning bara för att det är kungen. Varför är det inte okej för honom att röka?

2009-02-28 @ 02:49:31
Postat av: cilla

haha det borde du fråga honom "B" det är han som försöker dölja det för media

2009-02-28 @ 02:55:16
URL: http://cilla.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0